Slekt og Data Oslo/Akershus på sparebluss

På grunn av retningslinjer fra myndighetene innstiller Slekt og Data Oslo/Akershus alle aktiviteter fram til 1. september 2020.

De siste dagene har det kommet noen endringer i anbefalingene fra myndighetene og Folkehelseinstituttet, som gjør oss optimistiske for høsten. Med noen tiltak håper vi å åpne for aktiviteter fra 1. september 2020.  Noe av dette er avhengig av at våre samarbeidspartnere også åpner opp.  Begrensing på avstand vil gi noen utfordringer. Det er ikke sikkert at vi kan tillate like mange gjester som før Corona-situasjonen.

Medlemsmøter

Våre medlemsmøter skjer i Wergelandsalen på Riksarkivet. Vi håper at bygget på Sognsvann er åpnet igjen for gjester i løpet av sommeren, slik at vi kan avholde medlemsmøter den første onsdagen i måneden, kanskje med noen begrensinger for antallet gjester. Vi er i gang med å planlegge programmet for høsten. 

Slektskafeer

Slektskafeene i Øvre Slottsgate er en utfordring. Våre lokaler er trange og det kan bli tett mellom gjestene. Vi ønsker å fortsette med veiledning på den siste lørdagen i måneden, men bør tenke på at vi ikke sitter for tett. En løsning med ekstra skjerm koblet til veileders laptop vil sikre større avstand til gjestene. 

Er det noen som har skjermer som ikke er  bruk som vi kan overta, er vi takknemlige for å bruke disse i slike situasjoner. 

Kaffe- og vaffelservering, må vurderes. Noen ganger må den sosiale kosen vike. 

Slektsprogrammene vil og fortsette på kursrommet i første etasje. 

Veiledning på Oslo byarkiv og Riksarkivet

Lesesalene på begge disse institusjonene er fortsatt stengte. Straks de åpner, vil vi diskutere hvordan vi kan åpne vårt tilbud igjen. Kanskje kan to skjermer gjøre ting enklere. 

Brukergrupper

Våre brukergrupper for slektsprogrammene Brothers Keeper/Embla/Legacy/Reunion og DNA vil starte opp igjen i september. Bare hold avstand. 

Lokale grupper

Aktiviteten i Bjørkelangen, Jessheim, Vestby og Drøbak er forhåpentlig i gang når biblioteker og frivilligsentraler åpner for vanlig aktivitet. 

Kurs og seminarer

Vi håper å være i gang med kurs og seminarer i Øvre Slottsgate 2 B til høsten, kanskje med færre deltagere enn tidligere. 

Tilbud fra Slekt og Data

Slekt og Datas webinarer er tilgjengelig for medlemmer selv om dere ikke får sett de live: https://slektogdata.no/nb/bli-med-pa-vare-webinarer

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad