Slekt og Data Sande

Velkommen til Slekt og Data Sande, en møteplass for alle som vil møtes i sitt nærmiljø for å dele erfaring og hjelpe hverandre med slektsforskning. Alle er velkomne, uavhengig av erfaring og alder.

Sande prestegård en gang på 50-tallet

Her kan du komme enten du er helt fersk slektsforsker eller mer erfaren. Sammen hjelper vi hverandre med å finne våre egne familiehistorier og løse slektsgåter. Ofte kan andre gi deg løsningen der du selv står fast.

Når og hvor holdes møtene?

Formiddagstreff holdes hver* mandag fra klokka 13.00 - 16.00.
Møtested er Sande gamle prestegård (i sidebygningen, samme lokaler som Sande historielag). 
Adressen er Prestegårdsalleen 23A, Sande

Følg med i aktivitetskalenderen for oppdatert informasjon. Merk: Ingen møter i juni og juli. 
 

Mer informasjon om møtene

Alle som er interessert er hjertelig velkommen, uansett om en har lite eller mye erfaring med slektsforskning. Sammen lager vi et sosialt møtested for alle med felles interesse.

Har du lyst å starte med slektsforskning, men ikke vet hvordan du kommer i gang? Ta med kjente opplysninger om dine forfedre, som navn, bosted og dato/år for fødsel og død. Vi viser deg hvordan du bruker de opplysningene du har for å finne ut mer om livet de levde.

Har du erfaring, men står fast ved en slektsgren, kanskje andre ser løsningen? Vi deler den kunnskapen vi har og hjelper hverandre så godt vi kan med å løse våre slektsgåter.

Vi har tilgang til Internett, men ingen ekstra PC, så ta gjerne med egen om du har.

*Møtetidene kan endres, grunn ferie- og helligdager, så følg med på oppdatert informasjon under Arrangementer i Vestfold

Andre aktiviteter

Slekt og Data Sande har en egen gruppe som driver med kirkebokregistrering. Det vil si at vi skriver av (transkriberer) tekst fra kirkebøker. Når materialet er korrekturlest og kontrollert legges det inn i Digitalarkivets søkbare base, slik at det blir enklere for alle slektsforskere å finne sine aner i kirkebøkene.

Om du liker å tyde gammel håndskrift og ønsker å bidra med å gjøre flere kirkebøker søkbare er dette gruppa for deg.

Selve registreringsarbeidet utføres hjemme, men en gang i blant møtes vi for å hjelpe hverandre med å tyde vanskelig skrift og andre spørsmål vi har vedrørende registreringen.

Har du lyst å delta, eller bare se hvordan vi arbeider, så ta kontakt.

Du kan lese mer om kirkebokregistrering på nettsiden til Slekt og Data.

Vi har også egen gruppe som skanner / fotograferer arkivhistorisk materiell fra Sande. Om det er noe du kunne tenke deg å bidra med så ta kontakt. 

Vi ønsker også å høre fra deg om du har idèr til andre prosjekter, som kan være nyttig for slektsforskere.

En gang i blant holder vi egne foredrag eller ber inn foredragsholdere fra andre hold. Ta kontakt om du har spesielle ønsker om foredrag, emner vi kan ta opp, eller om du selv ønsker å holde foredrag om et slektsemne du har erfaring med og føler deg trygg på. Sammen lager vi en nyttig og sosial møteplass for alle med interesse for slektsforskning.


Historikk

Slekt og Data Sande ble etablert 4. mai 2009, og har siden den gang holdt jevnlige møter for slektsforskere. Vi har i flere år arrangert slektsforskerdag i Sande. Våre medlemmer har fotografert og registrert gravminner fra kirkegårder i Sande og vi har siden 2010 bidratt med registrering av kirkebøker fra vårt nærområde. Skanning av historisk arkivmateriale startet vi opp med høsten 2019.

Leder: Elise Marie Torkildsen: tlf: 470 27 956, 
e-post: elise.marie.thorkildsen@hotmail.com

 

Andre kontaktpersoner:

  • Registrering av kirkebøker og gravminner: Kjell Olaussen tlf: 902 69 129,
    e-post: kjello@ebnett.no

Kontaktpersoner

Anne-Grethe Syvertsen

Leder Slekt og Data Sande

agsyvertsen@gmail.com

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad