Nytt utseende på Digitalarkivet

Digitalarkivet har igjen fått nytt design, med noen endra plasseringer av ting.

Digitalarkivet mai 2023

Digitalarkivet har nå endret sitt utseende igjen, og vi prøver her å vise dere de viktigste endringene. 

På førstesiden har "Avansert personsøk" nå blitt "Detaljert personsøk". Søkemåten og utseende når du går inn har ikke endret seg.

I tillegg har "Skanna materiale" kommet under søkefeltet på forsiden. Det er mye lettere å finne de skanna kildene enn det var før, når du måtte gå inn i en meny for å finne dem. 

Under toppbildet og hovedsøket, så har det nå kommet en ny "flis" som heter Utforsk.
Denne inneholder "Hjelp og veiledninger", "Fritekstsøk i skannede dokumenter", "Våre søkeinnganger", "Skanna arkiver", "Brukerkonto og innlogging", "Smakebiter fra Digitalarkivet", "Kom i gang med slektsforskning" og "Om Digitalarkivet". 
 

Utforsk - Digitalarkivet

Utforsk-flisa på Digitalarkivet

Hjelp og veiledninger, Våre søkeinnganger, Kom i gang med slektsforskning og Om Digitalarkivet handler i hovedsak om hvordan man bruker Digitalarkivet og hva man kan finne av ulike kilder der. 

Skanna arkiver er den samme som nå har kommet under søkefeltet på toppen, mens Fritekstsøk i skannede dokumenter er en nyhet fra Digitalarkivet. Her er det søk i maskinleste dokumenter - dokumenter som er skannet og der man har brukt et verktøy til å lese hva det står. Det arbeides med å få inn flere dokumenter, enn så lenge så er det kun et fåtall dokumenter som er tilgjengelig. Les mer om det her.

Denne endringen gjør at verktøyene for oss slektsforskere er enda lettere tilgjengelig, veiledningene er lettere å finne, skanna kilder er lettere å finne. Det er bra. 

Fortsatt anbefales ikke søket på forsiden, da man som regel vil få 10.000 treff, som betyr at man egentlig får mange flere. Det er bedre å alltid bruke "Detaljert personsøk" dersom man vil søke i alle kilder samtidig. 

Digitalarkivet er stadig under endring, og nederst på siden kan du finne flisa "Vi bygger nytt Digitalarkiv" - hvor du kan lese om prosessen og endringene som skjer. Lykke til!

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler