Ny Gravminnedatabase lansert

Den første gravplassen som ble publisert i den nye Gravminner er Vallø kapell i Tønsberg.

Vallø kapell (Foto: Willy Fredriksen)

Etter lang planleggingstid etterfulgt av en lang periode med programmering og så flere måneder med testing og korrigeringer er endelig databasen Gravminner frigitt i helt ny drakt. 

Det er ekstra hyggelig for oss i Slekt og Data Vestfold at det var en av våre plasser, nemlig Vallø kapell, som nå ble publisert med bilder for første gang i denne nye basen.

Det var ikke helt tilfeldig at det ble nettopp Vallø som fikk æren av være blant det første vi publiserte. Irene Plathán fotograferte gravminnene nå på våren, og registrering av data basert på bildene ble påbegynt i den gamle gravminnebasen. Da den nye løsningen var klar var det naturlig å jobbe Vallø og Irenes bilder i testfasen. Da ble resten av data registrert, og alt av bilder ble lastet opp til nettsiden og koblet på personene i den nye løsningen. 

Databasen Gravminner er en av de mest brukte tjenestene vi har med rundt tre millioner navn, to millioner bilder og omlag 10 millioner søk i året. For de som jobber med innlegging av data var den etter hvert litt umoderne å jobbe med. Vi hadde også et stort ønske om å få på plass et verktøy hvor det var lettere for flere å jobbe, og det har vi fått nå. 

Et av de viktigste ønskene våre var å få på plass en permanent lenke til hver person. Det hadde vi ikke mulighet til i den gamle løsningen, men nå er det altså på plass. Som medlem vil du også ha flere fordeler som blant annet flere muligheter ved søk.
 

Les mer om

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Les mer om

Annonse:

banner ad