Hva er et slektsprogram?

Et slektsprogram er et digitalt slektstre, som hjelper deg å holde orden på opplysningene du har funnet om dine forfedre.

Et digitalt slektstre

Et slektsforskningsprogram er et digitalt slektstre. Der du før satt og skrev ned navnet på slektninger for hånd og samlet disse i permer, kan du nå samle all informasjonen på datamaskinen din. 

Lett å holde orden med slektsprogram

For å organisere arbeidet ditt best mulig bør du så tidlig som mulig bruke et eller flere slektsprogrammer.

Et slektsprogram gir deg mulighet til å søke i slektstreet du har satt opp, og det blir brått veldig enkelt å finne tante Anna i en database med flere hundre navn. Et slektsprogram gir dessuten en rask oversikt over hvilken relasjon de ulike personene i treet ditt har til hverandre.

Du kan også krydre treet med bilder av personer og ulike hendelser. Det samme kan du gjøre med skanna dokumenter og avisutklipp. Selv videoopptak kan legges inn. 

Skriv ut rapporter og slektstrær

For å holde styr på slektstreet ditt og ha mulighet til å gå tilbake til kildene i etterkant, må du huske å lagre hvor du har funnet informasjonen om de ulike forfedrene dine. Det kan du skrive inn i et slektsprogram. I programmet kan du også skrive ut rapporter. Da får du en oversikt over hvor du har funnet informasjonen og hvem som har opphavsrett denne. Du kan også skrive ut slektstrær om du ønsker det.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler