Hvor kan jeg få hjelp?

Slekt og Data arrangerer en rekke kurs og aktiviteter over hele landet. Her kan du få hjelp med slektsforskningen din, enten du er nybegynner eller viderekommende.

Inspirasjon og fellesskap

Det første møtet mange har med Slekt og Data er de åpne møtestedene på arkiver og bibliotek hvor du kan komme å få gratis slektshjelp og veileding av våre erfarne slektsforskere. Blant annet samarbeider vi med Arkivverket og Oslo Byarkiv. Mange lag finnes også tilgjengelig på lokale bibliotek rundt om i landet. Her kan du komme med små og store spørsmål.

Slektsforum og Facebook-gruppe

Står du fast, trenger tydehjelp eller etterlyser en slektning? Slektsforum er et av Norges største forum for utveksling av slektsopplysninger. På Slektsforum kan du sende spørsmål og få hjelp av andre slektsforskere.

I forumet kan du søke i over 630.000 innlegg og se om det kanskje er andre som allerede har lurt på det samme som deg. Søkene er også kategorisert slik at det er enkelt å finne frem. Det er i tillegg mulig å abonnere på ett eller flere emner, da får du en varsling på e-post ved aktivitet i emnene du følger. Merk at forumet ennå ikke har samme brukergrensesnitt som nettsidene våre ellers.

Sjekk også ut Facebook-gruppen «Få hjelp med slektsforskningen din», som er en gruppe for medlemmer av Slekt og Data. Her kan du utveksle kunnskap og hjelpe hverandre med små og store slektsgåter. I gruppen er det plass til alle, enten du nettopp har startet eller har holdt på i mange år.

Kurs

Slekt og Data arrangerer jevnlige kurs. Dette er blant annet nybegynnerkurs og viderekommende kurs i slektsforskning, kurs i gotisk på ulike nivåer og kurs i hvordan man lager slektsbøker. Å delta på en av våre kurs eller aktiviteter vil gi deg ny inspirasjon og hjelp til det du holder på med, og du vil også møte mange andre med samme interesse som deg. 

Mange lag arrangerer også jevnlige temamøter, av og til med en ekstern foredragsholder. Her kan du lære mer om alt fra skifter til sjømannsruller til DNA.

Webinarer

Et webinar er et foredrag du kan se på nett, enkelt tilgjengelig på PC, mobil, nettbrett osv. Siden 2020 har Slekt og Data holdt mange webinarer om ulike temaer. Du kan se alle i opptak på denne siden.

Arbeidsgrupper

Savner du et nettverk av andre som holder på med det samme som deg? Da kan kanskje en av våre arbeidsgrupper være noe for deg. Over hele landet har vi grupper for personer som bruker de ulike slektsprogrammene, der man kan komme og jobbe sammen med andre. Vi har også kilderegistreringsgrupper for folk som jobber dugnad med blant annet kirkebokregistrering. Det finnes i tillegg egne grupper for personer som har tatt en DNA-test.

Ingen krav til store datakunnskaper for å delta

Noen av aktivitetene våre er bare for medlemmer, mens andre er åpne for alle. På de fleste kurs er alle velkommen, men det kan være forskjellig kursavgift for medlemmer og ikke-medlemmer. Du trenger stort sett ikke noen store datakunnskaper for å være med på våre kurs og aktiviteter. Det viktigste er at du har en egen datamaskin og kan de grunnleggende tingene som å skru denne på og gå inn på internett. På de fleste kurs utenom de viderekommende kursene krever det heller ikke forhåndskunnskaper om temaet det blir undervist i.

Du finner alle aktivitetene våre på denne siden. Om du har spørsmål kan du ta kontakt med kontaktpersonen for aktiviteten.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler