Slekt og Datas landsmøte 2020

Velkommen til landsmøte 25. og 26. april på Lillehammer. 

Foto: Wilhelm Råger/Oslo Museum. Illustrasjonsfoto.

Velkommen til landsmøte 25. og 26. april 2020

Hvor og når

Landsmøtet finner sted på Lillehammer lørdag 25. og søndag 26. april på Scandic Lillehammer hotel. Vi starter lørdag med lunsj klokken fra 11.30. Det er åpent for registrering fra 10.00 til 12.00. Landsmøtet avsluttes innen klokken 14.00 søndag. 

Selve åpningen er klokken 12.30 lørdag ved statssekretær i kulturdepartementet Knut Aastad Bråten. Bråten er utdannet etnolog og har selv drevet med slektsforskning, og vi er glade for at han har takket ja til åpne Landsmøtet.

Landsmøtepapirer

Endelig program, dagsorden og Landsmøtepapirer vil bli lagt ut på denne siden så snart de er klare, senest 14 dager før Landsmøtet. Forslag som ønskes fremmet på det ordinære Landsmøtet, må være innsendt til Slekt og Datas styre senest 6 uker før landsmøtet skal avholdes.  

Foreløpig program

  • Lørdag får vi i tillegg til Knut Aastad Bråten også høre Riksarkivar Inga Bolstad fortelle om nye muligheter ved bruk av kunstig intelligens i arkivet, samarbeid og prioriteringer fremover.
  • Norsk utvandrermuseum holder til på Hamar og avdelingsdirektør Terje Mikael Hasle Joranger vil gi oss et dykk ned i et av landets største migrasjonssamlinger med spesielt vekt på den norske historien om utvandring og hjemvandring.
  • Vi får deretter et innblikk i kilder og arkiv i Oppland før vi skal vandre med 100-års støvler på Maihaugen.
  • Lørdag kveld blir det jubileumsmiddag med kortreist mat, taler og utdeling av hederspriser. 
  • Søndag blir i sin helhet viet til landsmøtesakene. Her går vi gjennom høydepunkt fra de siste to årene, med vekt på tiltak og planer for de to neste årene. Ikke minst gleder vi oss til å presentere den nye Gravminnebasen.
  • Får vi ekstra tid kan vi glede oss til et foredrag om "Kilder som folk vanligvis ikke bruker" med Jonny Lyngstad, den erfarne slektsforskeren fra Slekt og Data Møre og Romsdal.

personer

Deltakelse

Representanter til Landsmøtet velges på årsmøtene til distriktslagene. Det enkelte distriktslag kan velge å sende alle sine delegater til landsmøtet, eller la seg representere ved fullmakt(er) fordelt på en eller flere delegater. Tabell med oversikt over antall mulige delegater per distriktslag finner dere her. Alle medlemmer kan delta på Landsmøtet som observatører med talerett.

Priser

  • Pris per deltaker er 3 190 kroner. Dette dekker overnatting fra lørdag til søndag, lunsj lørdag og søndag, festmiddag lørdag (ekskl. drikke), frokost søndag og guidet tur på Maihaugen.
  • Eventuell overnatting fra fredag til lørdag koster 1 230 kroner og kommer i tillegg.

Slekt og Data dekker kostnaden fra lørdag til søndag for en person fra hvert lag, fortrinnsvis leder. Kostnaden for reise og opphold for delegater dekkes av distriktslaget. Observatører dekker selv kostnader for reise og opphold.  

Påmelding:

  • Antall delegater per distriktslag meldes inn samlet så fort som mulig. Endelig navneliste trenger vi fortrinnsvis innen 1. april, og senest innen 10. april. 
  • Medlemmer som ønsker å delta som observatører kan ta kontakt fortløpende for mer informasjon. 

Basert på tidligere år er det reservert 100 rom fra lørdag til søndag. Rommene vil bli prioritert til delegatene.
Påmelding sendes til generalsekretar@slektogdata.no.

Velkommen til landsmøte!

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad