Lina er ny generalsekretær i Slekt og Data

Hils på Lina Bjelland Myrvoll, som tar over etter Anne Schiøtz som ny generalsekretær. – En drømmejobb, sier etterfølgeren.

Lina Bjelland Myrvoll. Foto: Privat

Lina Bjelland Myrvoll kommer fra stillingen som konstituert generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, og har også lang fartstid som organisasjonsleder og redaktør i kultur- og folkeopplysningsorganisasjonen Folkeakademiet.

49-åringen, som opprinnelig kommer fra Lillesand i Agder, ser frem til å ta fatt på oppgavene som venter i sin nye jobb fra 1. september.

Folkelivsgranskning, kulturarv og ikke minst frivillighet har en egen plass både i hjertet og i interessefeltet mitt. Å få være med videre i det spennende arbeidet med å gjøre slektsforskning enklere, og samtidig ta vare på historien for fremtiden, er en drømmejobb for meg, sier hun.

Hennes første faglige forelskelse var da hun studerte etnologi ved Universitetet i Bergen, og siden har kultur og kunnskapsfrivilligheten stått sentralt i yrkeslivet. Det samme gjelder på frivillig basis, da hun også er styremedlem i Mortensrud manifest og har verv i Mortensrudfestivalen i Oslo.

At slektsforskning også opptar sørlendingen, kan blant annet eksemplifiseres ved at hun skrev en artikkel om mormoren sin til Slekt og Datas medlemsblad for en del år tiden.

Styreleder i Slekt og Data, Heidi Ringsrød, gleder seg over nyansettelsen.

– Vi har vurdert mange søknader fra svært kvalifiserte kandidater. Vi er sikre på at Lina er den rette personen til å lede og videreutvikle Slekt og Data til glede for både tillitsvalgte og alle medlemmene våre. Med henne får vi en person som kan organisasjonsdrift og som har solid erfaring fra digitale utviklings- og formidlingsprosjekter, sier hun.

Lina Bjelland Myrvoll etterfølger Anne Schiøtz som begynner som direktør i Bokhandlerforeningen 1. august.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad