Inspirasjon til slektsbok

Per Valebrokks foredrag på medlemsmøtet 05.01.2023, "Fra slektsforsker til forfatter - hvordan lage en slektsbok", gav inspirasjon og ideer til slektsboksprosjekter. Foredraget ble streamet, og du finner link til opptaket nederst på siden.

Per Valebrokk i Stormen bibliotek - foto Anne Grete Mensen

Fra slektsforsker til forfatter - hvordan lage en slektsbok

Per Valebrokk ønsker å få være en inspirator og gi impuls til å gå i gang med å lage slektsbok. Det klarte han på medlemsmøtet.  I Vest-Agder har de i hatt et slektsbokprosjekt som har pågått i flere år.  Valebrokk presenterte prosessen og arbeidet i gruppen, med utfordringer de fikk av sin kursleder, Sidsel Jørgensen.  

Tips når du skal bevare og formidle egen historie

  • Avgrense til noe du vil formidle
  • Hvilken historie vil du fortelle?
  • Finn bilder og la disse bli disposisjon for boka

Bilder er viktig, særlig hvis du vil at ungdom skal les boka.

Fire aktuelle aktuelle verktøy å velge mellom når man arbeider med boka:

  • Word
  • Publisher
  • Blurb Wright
  • Japan foto

Valebrokk brukte Blurb Wright til sin bok, Velkommen til Valebrokk, og nevnte at programmet kan lastes ned og brukes gratis, det er lett å jobbe i og  trykking bestilles på nett ved innsendig av en PDF-fil. Man kan bestille en eller flere bøker, og det blir god kvalitet på bildene.

Velkommen til Valebrokk

Velkommen til Valebrokk ble ferdig i 2020. Ved å bla gjennom boka siste for side gav han oss vi en fin innføring i slektsboka. Her var gårdshistorie og slektshistorie flott formidlet med bilder av bygninger, redskaper, mennesker og slektstre.

Helgekurs

Per Valebrokk foreslo et helgekurs for interesserte slektsbokforfattere i Slekt og Data Salten. Ideen skal diskuteres videre, og de som kunne tenke seg å delta på et slikt kurs, kan ta uforpliktende kontakt med Anne-Katrine Henriksen,  nestleder@sa.slektogdata.no

Foredraget  kan anbefales. Du kan se og høre det her: Fra slektsforsker til forfatter

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad