Lær mer på kurs

Slekt og Data arrangerer en rekke kurs over hele landet.

Inspirasjon, kunnskap og fellesskap

Slekt og Data arrangerer jevnlige kurs. Dette er blant annet nybegynnerkurs og viderekommende kurs i slektsforskning, kurs i gotisk på ulike nivåer og kurs i hvordan man lager slektsbøker. Mange lag arrangerer også jevnlige temamøter, av og til med en ekstern foredragsholder. Her kan du lære mer om alt fra skifter til sjømannsruller til DNA.

Smart å starte med et nybegynnerkurs

Er du helt i startgropen kan det være lurt å starte med et nybegynnerkurs. Det er en effektiv måte å tilegne seg kunnskap på, og bidrar til at du unngår å gjøre en rekke nybegynnerfeil. Det kan spare deg for mye arbeid i ettertid. Deltakelse på kurs gir deg ny inspirasjon og hjelp til det du holder på med. Og ikke minst vil du også møte mange andre med samme interesse som deg. Kursene er åpne for alle, uavhengig av erfaring, alder og datakunnskaper.

Ingen krav til store datakunnskaper for å delta

Noen av aktivitetene våre er bare for medlemmer, mens andre er åpne for alle. På de fleste kurs er alle velkommen, men det kan være forskjellig kursavgift for medlemmer og ikke-medlemmer. Du trenger stort sett ikke noen store datakunnskaper for å være med på våre kurs og aktiviteter. Det viktigste er at du har en egen datamaskin og kan de grunnleggende tingene som å skru denne på og gå inn på internett. På de fleste kurs utenom de viderekommende kursene krever det heller ikke forhåndskunnskaper om temaet det blir undervist i.

Du finner alle aktivitetene våre i kalenderen. Om du har spørsmål kan du ta kontakt med kontaktpersonen for aktiviteten.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler