Hederspris til Elisabeth Skaret

Den tredje lokale hedersprisen i Oslo/Akershus for 2022 tildeles Elisabeth Skaret for hennes mangeårige og svært aktive virke som gravminnefotograf og registrator.

Elisabeth Skaret

Elisabeth er sannsynligvis den gravminnefotograf i Oslo og Akershus som har levert det høyeste antallet bilder til Gravminner, og trolig blant de som har holdt på lengst. Som registrator er hun påpasselig med at opplysninger om gravlagte er korrekte i databasen og søker gjerne opp utfyllende opplysninger som blir notert på vedkommende i basen.

Hun ble medlem av Slekt og Data Oslo/Akershus i 2009 og etter eget utsagn begynte hun å fotografere gravminner få år etter det (muligens 2010/2011).

Elisabeth, som bor i Lørenskog, er en fysisk aktiv person som sykler rundt til de gravplassene hun fotograferer. Hun er også aktiv innen friidrettsmiljøet hvor hun bistår som funksjonær ved stevner.

Per i dag er Elisabeth «fast» fotograf på seks gravplasser, Lørenskog, Stalsberghagen, Skedsmo, Frogner og Sørum i Akershus, samt Helsfyr (mosaiske) i Oslo. Hun har tidligere levert et stort antall bilder fra Fet, Høybråten, Klemetsrud, Gamlebyen og Ås gravplasser.

Hun rapporterte over 1.000 timer frivillige arbeide for Slekt og Data for 2021. Et tall det ikke er noen grunn til å tvile på.

Gravminnegruppen mener hun er en verdig kandidat til Slekt og Data lokale Hederspris. Styret i Slekt og Data Oslo/Akershus støtter dette og bestemte at hun skal tildeles den lille DIS-bjørnen for sin mangeårige innsats.

Utdelingen skjedde på Lørenskog kirkegård torsdag 12. mai 2022. 

Les mer om

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Les mer om

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad