Har du svenske aner?

Trenger du råd og tips til slektsforskning i Sverige? Vi har laget en liten lenkesamling her der du kan lese om hvorfor så mange svensker kom til Norge, og hvordan du kan finne de i Sverige.

Mange av oss kommer før eller siden over aner som kom fra Sverige, og det kan være nyttig å vite hvor og hvordan en skal gå fram i det svenske kildematerialet. Vi finner raskt ut at noen kilder har betalingsløsning, mens andre er gratis.

Den svenske innvandringen
Svenskene utmerket seg blant migrantgruppene fordi de gjennom historien har vært i stort antall, og at man har funnet de i alle samfunnslag. De var representert i mange yrker, men vi finner de ofte som arbeidere i jordbruk, skogbruk og industri, og vi kjenner til den svenske rallaren. Ved folketellingen i 1865 var de svenske innvandrerne den største gruppen av personer født utenfor Norges grenser.

På Slekt og Data Opplands årsmøte 2020 holdt Heidi Ringsrød fra Slekt og Data Hedmark et foredrag om hvordan du kan finne svenske aner. I foredraget får du mange tips til nettsider du kan gå inn på for å finne personer i Sverige. Foredraget finner du under fordypningslenkene.

Slekt og Data sentralt har også skrevet en artikkel om svensk slektsforskning, se lenke.
Det kommer også et webinar 25. mars 2020, som du som er medlem, kan delta på. Meld deg på via denne lenken

Annonse:

banner ad