Foredrag om sykdom og død

I slektsforum på Frogn bibliotek onsdag 22. mars 2023 og årsmøtet til Slekt og Data Oslo/Akershus stiller genetiker og slektsforsker Carl Birger van der Hagen opp med foredrag.

På det månedlige møtet i Frogn bibliotek onsdag 22. mars 2023 og årsmøtet i Slekt og Data Oslo/Akershus 29. mars 2023, kommer Carl Birger van der Hagen for å fortelle om "Diagnoser og dødsårsaker i gamle kilder

Opplysning om sykdom og død gir mange refleksjoner over livsvilkårene til våre forfedre. Hva betød diagnosen? Det er det ikke alltid enkelt å svare på.

De medisinske betegnelsene har endret seg i takt med medisinsk forståelse og forskning, og det var først i 1820 at det ble obligatorisk å anføre i dødsårsaken i kirkeboken.

De store variasjonene i hvordan dødsårsaken ble anført, hvem skrev dødsårsaken inn i kirkeboken og hvordan har den endret seg gjennom tidene? Dette vil Carl Birger gi oss et innblikk i ved å ta oss gjennom den historiske utviklingen og eksempler på tidligere praksis.

Dette er en fin anledning til å finne ut hvordan dere kan finne dødsårsaken til forfedrene våre og forstå i dagens språk hva de døde av. 

Velkommen!

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler