Ancestry.com

Moderator: MOD_multimedia

Svar
Brukeravatar
Gunhild-Juliane Kåsene
Innlegg: 2128
Registrert: 19. februar 2009 kl. 22.47
Sted: ULEFOSS
Kontakt:

Ancestry.com

Legg inn av Gunhild-Juliane Kåsene » 2. mars 2014 kl. 1.36

Hei, er det noen som har opplevd at de tomme feltene hvor man setter inn byer/land/stater ikke kommer opp med forslag?

Før når jeg skrev inn f.eks "minnes", så kom det automatisk opp forslag på alle steder/fylker/stater/land på minnes.

Det funker ikke lenger, og det er skikkelig irriterende. Jeg har forsøkt Firefox og IE, jeg har slettet cookies, ja, hva har jeg snart ikke gjort....

:?

Juliane

dn23027
Innlegg: 4250
Registrert: 7. oktober 2008 kl. 4.10
Sted: MANDAL

Re: Ancestry.com

Legg inn av dn23027 » 2. mars 2014 kl. 3.32

Jeg har prøvd meg frem litt, men det er jo ikke sikkert det er dette som er årsaken til at du har fått problemer da :). Jeg bruker Opera for tiden, så dette er sjekket i den. Jeg oppdaget at dersom jeg fjernet haken for "Bruk javascript" på innstillinger for nettstedet, fikk heller ikke jeg opp noe i søkefeltet. Men haker jeg så igjen for Bruk java,(og oppdaterer siden etterpå før jeg igjen skriver i søkefeltet), så kommer stedforslagene opp.
I Opera:
Høyreklikk på nettsiden, gjerne rett under søkefeltet (ikke inni det), velg Rediger innstillinger for nettsted, fane Scripting og sjekk at det står hake i ruten for Bruk javascript.


Siden du bruker IE og/eller Firefox, bør du sjekke om javaen er slått av i nettleserne og er den det, slå den på igjen.. Særlig Firefox hadde en tendens til å gjøre som den ville en stund (de slo av javaen av sikkerhetsgrunner så man måtte aktivt sette den på selv for å komme inn i nettbanken, etc).



Mvh
Linda

dn23714
Innlegg: 288
Registrert: 13. mars 2009 kl. 12.58
Sted: FLAKTVEIT

Re: Ancestry.com

Legg inn av dn23714 » 2. mars 2014 kl. 10.05

Jeg har hatt det samme problem som Juliane, og i tillegg opplevd at linker jeg har lagt inn i Ancestry, plutselig ikke fungerer lenger. Det jeg har lært meg, er at forklaringen ikke trenger ligge hos meg eller det utstyr eller de programmer jeg bruker. Faktisk har det vært slik at når slike ting skjer, er det beste man kan gjøre å vente og se. Etter hvert har den funksjon Juliane er opptatt av, kommet på plass igjen, og etter hvert har også linkene mine begynt å fungere igjen.

Hva som skjer, har jeg ingen forklaring på. Men det ligger i det jeg har sagt at problemene kan ligge hos Ancestry, og at det retter seg av seg selv etter en tid.

Arne

Brukeravatar
dn01013
Innlegg: 2007
Registrert: 1. desember 2004 kl. 18.57
Sted: SONGE
Kontakt:

Re: Ancestry.com

Legg inn av dn01013 » 2. mars 2014 kl. 10.55

Websider er dynamiske og endrer egenskaper omtrent hele tiden, ihvertfall på sites hvor noen fortsatt er interessert i å utvikle produktet mer i retning av nye funksjonaliteter.

Det medfører at ting underveis enten endrer seg eller slutter å fungere.

Alt avhengig av om brukere rapporterer om antatte nye feil eller ei vil slikt bli rettet om det var en utilsiktet endring. Om endringen er tilsiktet vil man normalt få beskjed om det.

Så brukerne har nok også ansvar her ved å rapportere tilbake om mulige feil/sideeffekter av arbeidet som pågår.

Den dagen websider vriker feilfri, dvs. ikke endrer seg er et illevarslende tegn om at det er en plattform som er forlatt og øde, bare spøkelsesbyen gjenstår.

Hilsen en av mange web- og programutviklere :-)

(Mange steder har en gjeng som tester for å unngå slikt, men der hvor ingen gidder, blir det sluttbrukerne som må ta ansvaret.)

Slike tester inndeles i flere grupper, testere som fortløpende tester nye egenskaper og rapporterer opplagte feil og også ønsker om nye muligheter, såkalte alfatestere eller utviklingstestere (programutviklerne er primærtesterne i og med det er del av skaping av programkoden). Når utviklere er fornøyde med å få på plass ny funksjonalitet slipper beta-testerne løs på produktet. De har som oppgave både å rapportere tilbake hva de liker og ikke liker, teste at det som er utviklet fungerer, men viktigst er det å sjekke at alt annet som ikke er endret fortsatt gjør det som skjedde tidligere. Beta-testing skjer gjerne i egne programversjoner eller websider som ikke er tilgjengelig for andre enn testerne.

Viktig for betatesterne er også forsøk på å krasje programmet/websiden ved å gi som input irrelevant kode eller feil informasjon og forsøke å overbelaste programmet f.eks. ved gjentatte ganger å gjøre noe mens programmet opplagt er opptatt med noe. Det som da skjer er viktig å rapportere tilbake til utviklere. Spesielt om programmet spytter ut feilmeldinger. De er viktige å returnere for at utviklerne kan fikse feilen.

Selv om 150 beta-testere gjør en jobb vil det alltid være kode som kun du som bruker kommer til å snuble over, og feiler det så er det i din egen interesse å rapportere den slags. :-)

(Spesielt er dette viktig med programvare som ingen betaler utviklingen av, som våre ressurser som web-sidene etc. etc.)

Svar

Gå tilbake til «Data og multimedia»