Veiledning for posting av etterlysninger

Les disse tipsene før du poster etterlysninger i Slektsforum

Moderator: MOD_Akershus

Svar
Brukeravatar
John Ludvigsen
Site Admin
Innlegg: 482
Registrert: 14. november 2004 kl. 13.48
Sted: HOLMESTRAND
Kontakt:

Veiledning for posting av etterlysninger

Legg inn av John Ludvigsen » 22. januar 2021 kl. 8.51

Velkommen til Slektsforum

Her på Slektsforum vil du møte mange hjelpsomme slektsforskere - som gjerne vil forsøke å hjelpe deg med dine "nøtter". Vi har laget 10 enkle punkter som du bør lese gjennom før du begynner å skrive innlegg - med disse i mente vil dine spørsmål bli lettere å håndtere for de som vil hjelpe deg.
 1. Post innlegget ditt i rett forum - og bare i ett forum
  Velg med omhu det forumet som er mest relevant for din etterlysning (spørsmål) - så slipper vi å flytte meldingen i etterkant.
 2. Gjør emnefeltet beskrivende for etterlysningen
  Ikke skriv AnerSøker, eller Etterlysning i emnefeltet, nesten alle meldingene er etterlysninger. Ikke skriv f.eks. Bergen - det fremgår oftest av forumet du poster i hvilken kommune/by det dreier seg om. Personnavn, gårdsnavn og årstall er ofte god informasjon i emnefeltet. Unngå unødvendig bruk av STORE bokstaver både i emne og i resten av meldingen.
 3. Still klare spørsmål
  Ikke kast bort tiden til de som vil hjelpe deg. Si klart hva du ønsker å vite mer om. Barn? Foreldre? Bosted?
 4. Oppgi alt du vet fra før
  Ikke kast bort tiden til de som vil hjelpe deg. Ta deg tid til å skrive alt du allerede vet og fortell hvilke kilder du har brukt for å finne fram til informasjonen. Det er ikke motiverende når man har brukt tid på å lete fram noe og får høre at "det visste jeg allerede". Husk også å ta med lenker til informasjon du har funnet på Internett, som for eksempel til folketelling i Digitalarkivet. Se mer om lenking her (du kan også legge inn lenkene i klartekst).
 5. Ikke mer enn én etterlysning i hver melding
  Etterlysningene dine er mye lettere å finne hvis du legger én i hver melding - ikke flere.
 6. Vær bevisst om du lager nytt emne eller svarer på et eksisterende
  Hvis du legger inn en ny etterlysning, pass på at du ikke gjør dette ved å besvare en eksisterende melding (du må bruke knappen Nytt emne). Og omvendt: hvis du svarer på et spørsmål, pass på at du gjør dette ved å bruke svar-funksjonen (knappen Svar), ikke start nytt emne.
 7. Ta deg tid til å formulere innlegget skikkelig
  Ikke kast bort tiden til de som vil hjelpe deg. Ta deg tid til å korrekturlese innlegget ditt. Er det så velskrevet og komplett at de som vil hjelpe deg forstår alt?
 8. Velg Varsle svar på dette emnet når du poster
  Da får du raskt beskjed (via e-post) når noen har svart deg. Og du kan følge opp før dine hjelpere har glemt saken.
 9. Gi tilbakemelding i Slektsforum
  Både de som har hjulpet deg og andre kan ha nytte av å vite om opplysningene du fikk var nyttige og riktige. Gi tilbakemelding i forumet - og ikke be om tilbakemelding via e-post.
 10. Unngå informasjon om nålevende, hold vennlig tone, ingen personangrep eller reklame
  Informasjon om nålevende aksepteres som hovedregel ikke i Slektsforum, unntatt i Private Meldinger. Se eget punkt om informasjon om nålevende på hjelp-siden. Meldinger skal (selvsagt) ikke være personangrep, støtende, uvennlige, trakasserende eller inneholde spam (reklame). Hvis du har klager i forhold til dette kan du varsle moderator for forumet eller admin på slektsforum@slektogdata.no. Bruk samme adresse dersom du har andre klager på brukere eller deres meldinger - ikke post slike klager i selve forumet. Innlegg med klager (angrep) som går på person (ikke sak) vil bli fjernet.
  Du kan avslutte meldingene dine med en signatur, denne kan inneholde hilsning, navn (med lenke til eventuell personlig hjemmeside) og roller i Slekt og Data.

  Ved brudd på dette punktet (nr 10) i retningslinjene vil advarsel bli gitt fra moderator. Gjentatt overtramp vil medføre utestenging fra forumet i to måneder eller mer.
Spørsmål? Bruk forumet Om Slektsforum - vi svarer så fort vi kan. Der finner du også flere innlegg med tips om hvordan du kan få mest mulig ut av dine innlegg og besøk på Slektsforum.
Lykke til!

PS: Husket du å takke de som har brukt av sin tid på å hjelpe deg?

[Sist oppdatert 22. januar 2021 JL]

Svar

Gå tilbake til «Om posting av etterlysninger»