Ang MyHeritage

Moderatorer: MOD_Kildereg, MOD_Generellt

Svar
dn38428
Innlegg: 38
Registrert: 8. juni 2019 kl. 17.51
Sted: Vevang

Ang MyHeritage

Legg inn av dn38428 » 27. juli 2019 kl. 17.44

Hei :)
Etter litt press fra slekta, har jeg endelig logget meg på MyHeritage. Tenkte det kunne være en grei plass å legge ut alt som jeg har samlet om slekta i mange år. Å det er jo morsomt å få over 90 treff på ett navn jeg legger ut.
Men kjære vene så mye feil som ligger der ute, som jeg ikke helt vet hvordan jeg skal forholde meg til. Tenker ikke akkurat på skrivefeil f.eks bokstaver el tall men på feile personer på feile plasser.

Her er ett eksempel:
Fikk 63 treff på en ane, Lars Mortensen, datter Kirsti.
23 stk hadde Kirsti sine svigerforeldre som Lars sine foreldre, og Kirsti sine svigersøsken ble Lars sine søsken.
Så hva gjør jeg ? skal jeg sende 23 meldinger å si at dem har en feil ? el skal jeg bare gi blaffen, og avvise treffet ?

Er det noen som har noen gode råd og erfaringer å komme med ?Mvh ei som er litt frustrert

Hanne Sortehaug

gj03489
Innlegg: 172
Registrert: 15. august 2006 kl. 15.12
Sted: KVALØYA

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av gj03489 » 27. juli 2019 kl. 18.36

Jeg har omtrent de samme erfaringene med My Heritage. Det finnes vanvittig mye feil "der ute", og det er svært sjelden det nytter å sende mail til slike som bidrar til å spre det man kan kalle "slektsvirus", altså ukorrekte opplysninger om personer i eget slektstre. Da gjenstår det to ting å gjøre; enten å stenge av "smart matches"-funksjonen, eller rett og slett å overse alle "treff" man får. Personlig har jeg valgt å gjøre det siste, med dét resultat at jeg med jevne mellomrom får mail fra My Heritage med oppfordringer på å bekrefte eller avkrefte alle "matchene". Men også dette overser jeg. :)

Brukeravatar
dn04977
Innlegg: 1752
Registrert: 14. november 2004 kl. 18.33
Sted: SØVIK
Kontakt:

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av dn04977 » 27. juli 2019 kl. 19.04

Hei

Om du ikkje ønsker å ha slektsdatabasa på MH så kan du legge det ut på ei privat side der du styrer alt sjølv, kem som får sjå levande personer, kem som kan legge til opplysninger, kem som kan laste ned data etc etc..

Eksempel på slik programvare er TNG, du må ha eit webhotell og det er litt "styr" å legge ut første gangen, men deretter er det berre å laste opp ein gedcom med nye data.

TNG kan du finne her: http://www.tngsitebuilding.com/

Som eit eksempel kan du sjå min TNG side her: https://ingmarseth.net/

Mvh
Ingmar 8)
mvh Ingmar Seth

Slektsblogg: http://ingmarsblogg.blogspot.com/

Slektsdatabase: http://ingmarseth.net/

dn38428
Innlegg: 38
Registrert: 8. juni 2019 kl. 17.51
Sted: Vevang

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av dn38428 » 27. juli 2019 kl. 21.13

Skjønner :D det var i grunnen det jeg tenkte også, har sendt ca 10 meldinger og fått ett svar
:D tror jeg fortsetter som før, godtar noen og avviser noen :wink: og slutte å irritere meg over at ikke alle er like petimeter som meg selv :D :D :D

Hanne

Brukeravatar
Astrid Mollan
Innlegg: 4652
Registrert: 1. mars 2009 kl. 18.46
Sted: KRISTIANSUND N

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av Astrid Mollan » 27. juli 2019 kl. 22.38

Slutt å irritere deg og bruk ikke krefter på å rette opp feil. Kritikk av MH florerer på nettet, men folk kjøper programmet fordi det et enkelt og tilgjengelig for alle. Det som for meg er artigst med slektforskning er å finne opplysninger i kildene selv. Da får en brukt kreaktiviteten og egen hjerne. Jeg har brukt MH selv for en god del år siden, men avsluttet. Det jeg irriterte meg over var at alle kvinnene får mannens etternavn, noe som er helt feil i Norge. Så, istedenfor å irritere meg videre, avsluttet jeg abonnementet!
Astrid M

Brukeravatar
Leif Bjørn Mathiesen
Innlegg: 2547
Registrert: 12. august 2010 kl. 0.20
Sted: FJERDINGBY

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av Leif Bjørn Mathiesen » 29. juli 2019 kl. 14.51

Jeg ble like irritert som Astrid og sluttet.
Det er folk der som "stjeler" dine data uten å bidra noe tilbake. :evil:
Der er folk der som synes kvantitet er bedre enn kvalitet. :evil:
Mvh
Leif B.

Brukeravatar
Ulf Simensen
Innlegg: 1908
Registrert: 30. april 2014 kl. 18.50
Sted: TOLVSRØD

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av Ulf Simensen » 30. juli 2019 kl. 12.29

Slektforskning er populært for tiden, men som i alt annet, noen er mindre seriøse enn andre. Det er ingen hobby for dem, mer "noe å vise fram". Se, jeg stammer fra Olav den Hellige o.lign.

Når jeg får matcher med feil på nær familie, sender jeg mail til de jeg får det fra. Da legger jeg med linker til kirkebøker o.lign.
Ofte får jeg da tilbakemelding med beklagelse og opplysninger om at de har rettet opp saken, men noen gir blaffen i å svare.

I mitt tre, faktabekrefter jeg opplysningene med linker til FT og Kirkebøker.

Samtidig må jeg innrømme at jeg har fått litt "gratishjelp" via matcher, men jeg sjekker alltid ut disse med kirkeboka o.lign. før jeg legger det inn i mitt tre.

Jeg ser på mitt eget tre som 95% ferdig. Hadde som mål å få bekreftet alle mine opplysninger og ser ingen hensikt å gå lenger tilbake enn midt på 1700 tallet.
Jeg visste lite om mine besteforeldres yngre dager, jobb- og boforhold osv. Derfor er det dette som nå opptar meg mest. F.eks. min morfar eide en Dodge 1932 som han hadde fram til jeg var 16 år. Før dette hadde han en Fiat 1924 modell. Denne har jeg prøvd å finne i bilregisteret år 1926 uten å lyktes så langt og før denne sier ryktene at han eide en T-Ford.
Slike ting prøver jeg nå å finne ut av.

Jeg har fått trykket opp en slektsbok i noen få eksemplarer, men har nå funnet mye nytt, så snart kan jeg nok komme med "nytt opplag"

Uansett hvilket system du bruker, hvilke opplysninger du synes er viktige for deg osv. så ønsker jeg deg fortsatt god fornøyelse med en artig og spennende hobby. :)

Ulf S

dn38428
Innlegg: 38
Registrert: 8. juni 2019 kl. 17.51
Sted: Vevang

Re: Ang MyHeritage

Legg inn av dn38428 » 2. august 2019 kl. 0.11

Takk for tilbakemeldingene, kjekt å få vite hva andre gjør.:)

Siden jeg har samlet opplysninger om slekta i ca 30 år, har det blitt mye papir. Og nå er tiden inne for å gjøre noe med det, og tette hullene jeg finner underveis :)
Synes MH er enkelt og greit å bruke, så jeg kommer til å fortsette og gi blaffen i matchene :)

Astrid: For meg også, når jeg får ett gjennombrudd er det rene kicket. :D Vet ikke om MH har forandret på programmet men ingen av mine damer står oppført med mannen sitt navn, ikke engang dem som jeg har skrevet inn gift navn på, som min mor f.eks

Leif Bjørn: Gjør ikke noe om noen "stjeler" fra meg, jeg deler så gjerne. For jeg "stjeler" litt selv også :D fra nettet og slektsbøker som jeg låner på biblioteket. Hadde jeg ikke gjort det hadde jeg ikke kommet så langt som jeg har gjort. :)

Ulf: Takk for det :) Gjør som deg, sjekker alle "gratisopplysninger". Finner jeg det ikke lager jeg ett notat så jeg kan komme tilbake til det senere en gang :) Og får jeg en match som er fullstendig på jordet, så får jeg bare sende en melding og legge med noen linker :D

Vil påstå at vi har den mest spennende hobbyen i verden :D :D :D


Hanne

Svar

Gå tilbake til «Generelt»