Hvor mange personer må en ha med?

Tjenesten som finner andre medlemmer som forsker på samme personer som deg

Moderator: MOD_DIStreff

Låst
dn28654
Innlegg: 4
Registrert: 28. januar 2013 kl. 13.38
Sted: ÅLGÅRD

Hvor mange personer må en ha med?

Legg inn av dn28654 » 30. januar 2013 kl. 13.43

Hvis jeg skal legge inn noe i DIStreff, hvor mange ledd må det være?

Brukeravatar
dn01013
Innlegg: 2007
Registrert: 1. desember 2004 kl. 18.57
Sted: SONGE
Kontakt:

Re: Hvor mange personer må en ha med?

Legg inn av dn01013 » 30. januar 2013 kl. 14.34

Inger skrev:Hvis jeg skal legge inn noe i DIStreff, hvor mange ledd må det være?


Flest mulig :-)

Husk at DIStreff ikke er kun til selvhjelp, men også for å hjelpe andre med å finne spor etter sin slekt.

Tommelregel er, hvis man selv har knattet det inn bør man sende det, også om det er 10-menninger etc. (Vi fjerner alle født etter 1912 som ikke er registrert døde og alle etter 1932 uansett)

DIStreff har to dimensjoner, du finner andre slektsforskere som forsker på samme slekter som deg, men du hjelper også andre slektsforskere med å finne sine avdøde slektninger.

Derfor bør du bidra med alt du har registrert selv.

Men unngå om mulig å viderebringe materiale du har fått fra andre som du av naturlige årsaker ikke kan hjelpe andre med.
Et unntak er når dette skjer etter avtale med informasjonsgiver(e),f.eks. i forbindelse med å lage slektsbok etc. som involverer flere informasjonsgivere.

Vær også klar over at du kan bidra med inntil 27 forskjellige bidrag og du kan styre tilgangen til disse selv fra web-siden.

Et par av oss benytter det til å legge inn et hovedbidrag med all informasjon som kun kan klatres i av medlemmer som selv bidrar med data som det kan klatres i, og et annet, innsnevret bidrag med kun direkte aner med søsken, ektefeller og barn (altså anenes søskenbarn) og så gitt dette bidraget status Z som medfører at alle i verden kan klatre i dette slektstreet.
Man kan ha et slikt bidrag liggende fast synlig, eller man kan åpne eller lukke for bidraget ved behov, f.eks. at om man sitter i telefonsamtale med en annen som har en datamaskin foran seg og har browser åpen, kan man gå inn på Distreff-sidens webside for å styre tilgang og der endre status for ønsket bidrag, oppgi nødvendig informasjon til den andre (websiden) og navn man skal søke etter, så kan vedkommende se disse data og klatre rundt.

Minimum er i dag 10 uttrukne personer, noe som medfører liten sjanse for treff mot andres materiale. Dess mer man kan dokumentere selv av slekt, dess større sjanse er det for treff.

Lykke til!

Låst

Gå tilbake til «DIStreff - GEDtreff»