Alternativ til stor slektsbase ang egen slekt??

Moderator: MOD_Slektsprogrammer

Svar
Erik Hov
Innlegg: 1116
Registrert: 19. desember 2005 kl. 13.02
Sted: GJØVIK

Alternativ til stor slektsbase ang egen slekt??

Legg inn av Erik Hov » 8. juli 2021 kl. 0.05

Har registrert slekta mi i slektsprogram siden 1993 og drev på med det til ca 2015 (Family Edge Plus og så The Master Genealogist fra 2004). Hadde registrert omtrent 200000 personer i Family Edge Plus (DOS basert) da programmet ikke klarte mer (selv reparasjonsprogrammet "klikka"!) (Det var visst egentlig bare for ca 40000 personer!). Fikk reddet det som var der og begynte med TMG etterpå. Drev å registrerte der til 2015 ca og hadde da såvidt over 1 million da jeg gav meg. Fikk beskjed om at jeg måtte splitte opp basen i TMG siden TMG hadde en 2 GB grense og 32 bit program ,og jeg fikk stadig mer feilmeldinger også på grunn av jeg nærmet meg den 2 GB grensa. Jeg begynte derfor å splitte opp basen og har splittet den nå 4 ganger etterpå og største prosjektet der har nå ca 725000 personer.

Så til poenget....jeg vil gjerne finne et eller annet program som er kapabelt til å klare å handtere disse prosjektene samlet så jeg kan lagre den for fremtida slik at jeg har alt i EN database og ikke 5!.....men da får jeg jo problemer med en gang for jeg kan jo ikke velge hvilket som helst slektsprogram!. Og burde det være nettbasert eller på egen PC? Skal jo helst gå så raskt som mulig å manøvrere i programmet også...

Akkurat nå tester jeg ut Family HIstorian og delvis RootsMagic for å se om de er brukbare ,men har også TNG (The Next Generation) i kikkerten siden det riktignok er nettbasert men også har mulighet til å kjøres utenfor internett på egen lokal server.
Vil helst ha basen min på egen PC og ikke på internett ,men samtidig vet jeg heller ikke hva som lønner seg med en så stor base ,på egen PC eller på internett? Og hvor trygt er egentlig et nettbasert program?...

Det hører med til historien her at siden basen er splittet opp i TMG i 1 stor og 4 mindre prosjekter er det i alt 5 prosjekter som må slås sammen. Har gjort det i Family HIstorian og RootsMagic7 så alle personene er der ,men når man begynner å skal slå sammen personer blir det problemer siden dem man slår sammen får dobbelt opp med faktahendelser som er like og som man må slette manuellt etterpå. Disse 5 prosjektene er på tilsammen 1,1 million personer ,men det er inkludert alle dobbeltgjengere som er hvertfall 106000....
Er mange program jeg ikke har prøvd ,og det er mange program som sikkert ikke er kapable til å håndtere et så stort antall personer også.

Ser for meg et program der jeg kan ha den store basen og lettvint (etter mye redigering av duplikater etc etc) kunne søke etter hvilket som helst slektskap over mange generasjoner ,finne hvem som helst av personene lettvint etc og at det er en database og ikke flere oppsplittede! og at den fungerer raskt med det meste....etc.
Noen idéer?
mvh Erik

Brukeravatar
Leif Bjørn Mathiesen
Innlegg: 2555
Registrert: 12. august 2010 kl. 0.20
Sted: FJERDINGBY

Re: Alternativ til stor slektsbase ang egen slekt??

Legg inn av Leif Bjørn Mathiesen » 17. august 2021 kl. 11.01

Her er en oversikt over slektsprogrammer.
Ancestris og Heredis har kommet med oppdatering etter at denne oversikten ble laget.

https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... y_software
https://www.ancestris.org/index.html
https://www.heredis.com/en/


(Jeg bruker Legacy og tester gratisprogramet Gramps.)
(Jeg bruker en egen harddisk til mine databaser.)
 
 
Mvh
Leif B.

Erik Hov
Innlegg: 1116
Registrert: 19. desember 2005 kl. 13.02
Sted: GJØVIK

Re: Alternativ til stor slektsbase ang egen slekt??

Legg inn av Erik Hov » 17. august 2021 kl. 11.33

Takk for svar.
Heredis går nok ikke men har ikke prøvd Ancestris og vet heller ikke mye om det programmet. Finnes det på norsk og er det kapabelt nok til å i det hele tatt importere og slå sammen mine prosjekt fra the Master Genealogist? (Tilsammen ca 1015000 personer) og deretter finne dobbeltgjengere etc?
Prøver fortsatt ut Family Historian og Roots Magic....

Brukeravatar
Leif Bjørn Mathiesen
Innlegg: 2555
Registrert: 12. august 2010 kl. 0.20
Sted: FJERDINGBY

Re: Alternativ til stor slektsbase ang egen slekt??

Legg inn av Leif Bjørn Mathiesen » 17. august 2021 kl. 14.19

Jeg har ingen erfaring med ett så stort persongalleri.
Jeg hadde kontakt med en som brukte Gramps som program på egen PC og Webtrees netbasert.
Dette er to open source gratisprogrammer som bruker GEDCOM filer.
Men noe ærfaring med dem har jeg ikke.

Hvor stor kapasitet disse programmen har vet jeg ikke.
Begge finnes finnes på norsk.
https://gramps-project.org/blog/
https://www.webtrees.net/index.php/en/
Mvh
Leif B.

Svar

Gå tilbake til «Diskuter slektsprogrammer»