Vellykket slektsforskerhelg i Nordreisa

Det ble en vellykket helg på Halti på Storslett da Slekt og Data Nord og Nord-Troms museum arrangerte seminar og kurs i slektsforskning.

Fullsatt sal på Halti; foto Lisa Vangen

For så godt som fullsatt sal, over 100 tilhørere, kunne forfatter Per Kristian Olsen på fredag fortelle om tvangsevakueringen høsten 1944 med sin bok Jevnet med jorden som utgangspunkt. Og slektsforskerne Sigbjørn Elvebakken og Bente Nordhagen kunne fortelle om deres familiers skjebner. Elvebakkens foredrag viste blant annet til kilder som kan fortelle hvor de ulike familiene havnet og hvordan han fant fram i dette.  

Før seminaret var det åpning av utstillingen En skjult verden - Kätkety maailma med fotografier av Bente Nordhagen. 

På lørdag fortsatte slektsforskerhelga med kurs i slektsforskning. Her var det også fokus på kilder i Sverige og Finland og på spesielle kilder om kvenene som kom til Ruija, Norge. På kurset var det mange nybegynnere, men også noen som har forsket en del allerede. Deltagerne var svært fornøyde med både seminaret fredag og kurset lørdag. 

Kurset var så populært at det ikke ble plass til alle som var interessert og Slekt og Data Nord forsøker å få til et nytt kurs i Nordreisa i løpet av våren.

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad