DIStreff

DIStreff er en database der du kan finne andre som forsker på samme slekt. Merk at medlemmer som melder seg inn i dag dessverre ikke har tilgang til denne tjenesten.

Gir deg ledetråder som kan snevre inn søkene dine

DIStreff ble i sin tid laget for å skape kontakt og samarbeid med andre slektsforskere som jobber på samme slekter. DIStreff kan gi ledetråder til i hvilke områder og tidsperioder du kan lete for å finne mer informasjon om personen du er på jakt etter. Et personsøk i basen gir en liste med fornavn, etternavn, sogn, fylke og tidsperiode. Medlemmer som bidrar med egne data får i tillegg se familier og dermed ”klatre” i slektstrær og få tilgang til mer informasjon.

Få hjelp av andre til å løse slektsgåter

Søk i DIStreff gir deg tilgang til e-postadresser til personer som har lagt inn de ulike dataene. Kanskje kan du finne andre slektsforskere som har forsket på samme slekt som deg, og som kan hjelpe deg videre, eller hjelpe deg å løse en slektsgåte du har lurt på lenge? DIStreff er ingen kilde i seg selv, men er ment for å skape kontakt og samarbeid med andre slektsforskere. Den som sitter på original informasjon har fullstendige data på de du finner ved søk, og kan i mange tilfeller oppgi kilde. 

Tidlig ute

Arbeidet med DIStreff var et pionerarbeid og startet for mange år siden. Nå har andre nettverksbaserte løsninger som for eksempel MyHeritage og Acestry i større grad overtatt, men fremdeles kan du finne mange opplysninger i DIStreff som kan hjelpe deg videre. Siden man baserer seg på innsendte bidrag fra enkeltmedlemmer, kan ikke Slekt og Data garantere at de viste data eller relasjoner er korrekte.

Annonse:

banner ad