Lenkesamling (Genress)

Dette er Norges største lenkesamling for slektsforskning. Merk at denne tjenesten per i dag dessverre ikke er tilgjengelig for nye medlemmer på grunn av teknisk oppgradering.

Søk blant 50.000 ulike ressurser

Slekt og Datas lenkesamling (Genress) er den mest omfattende samlingen av lenker for slektshistoriske kilder og ressurser i Norge.  Her kan du søke blant 50.000 ulike ressurser. Er du på jakt etter slekt i et bestemt område eller søker mer informasjon om utvalgte tema, og er usikker på hvilke kilder som finnes for området eller om temaet? Da kan denne lenkesamlingen være et lurt sted å starte.

Slektshistoriske kilder i Norge

Den aller største lenkesamlingen består av slektshistoriske kilder i Norge. Her finner du en kategorisert kildeoversikt fordelt på fylker og kommuner. Her vil du blant annet kunne finne lenker til bygdebøker, kirkebøker, folketellinger, militære ruller ned på kommunenivå. For flere av bokressursene er det også en oversikt over hvem som har denne ressursen tilgjengelig for oppslag.

Hvert fylke og hver kommune innledes med administrativ historikk og gir blant annet gir en rask innføring i soknehistorikken for den enkelte kommune. Lenkesamlingen fungerer derfor også som et nyttig hjelpemiddel for å finne riktig amt, prestegjeld og sogn

Flere kategorier

Lenkesamlingen er delt inn i ulike kategorier, her finner du eksempelvis lenker til:

  • Utenlandske slektshistoriske kilder, fordelt på land.
  • Ressurser  for nybegynnere i slektsforskning.
  • Arkiv, bibliotek og museum.
  • Antikvariat, aviser, bokhandler, bibliotek med flere.
  • Emigrasjon/immigrasjon fra og til Norge, Europa, Amerika.
  • Informasjon om nordmenn i krig.
  • Digitaliserte bøker og artikler av interesse for slektsforskere.

Frivillig arbeid

Lenkesamlingen er basert på frivillig arbeid. I hver kategori er det en knapp man kan bruke for å foreslå nye ressurser i den aktuelle kategorien og melde fra om døde lenker. Vi tar gjerne imot flere tips til nye ressurser/lenker som bør komme med.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad