Seminar om tvangsevakueringa og kurs i slektsforskning

Slekt og Data Nord og Nord-Troms museum arrangerer seminar om tvangsevakueringa 10. februar og kurs i slektsforskning 11. februar. På fredag blir det seminar med fokus på hva kildene kan si om den enkelte families skjebne. Lørdag blir det kurs i slektsforskning med særlig blikk på kvensk slekt.

Gamvik jevnet med jorda, lokalbefolkningen har laget hus av en båt.

På fredag kl. 1800 blir det seminar på Halti kulturscene med fokus på tvangsevakueringa og hva kildene sier om den enkelte families skjebne, hvordan kan du finne opplysninger om din familie. 

  • Per Kristian Olsen: "Hver eneste families krig" - Hvordan militære og politiske avgjørelser på begge sider av krigen fikk konsekvenser for hver eneste familie i Nord-Troms og Finnmark.
  • Sigbjørn Elvebakken: "En familie på flukt fra Oksfjordvatnet til Sunnan" - Elvebakken følger farmor og farfar med familie under tvangsevakueringa 1944-46 med utgangspunkt i familiehistorien og arkivene, spesielt Flyktning- og fangedirektoratet. 
  • Bente Nordhagen: "Snakk med slekta!" - Hun fant de avgjørende brikkene for å finne ut om tvangsevakueringa  hos slektninger. 
  • Filmvisning: "Vi evakuere ikke!" Visning av kortdokumentaren om huleboerne i Jøkelfjord og deres fortellinger av Lise Brekmoe og Nicolaysen film. 
  • Seminaret starter med åpning av fotoutstillingen "En skjult verden - Kätkety maailma" av Bente Nordhagen kl. 1700.

Lørdag blir det kurs i slektsforskning på Halti, med et særlig blikk på kvensk slekt. Det blir foredrag om slektsforskning og tid til å jobbe med egen slekt med veiledning. Kurset starter kl. 1000 og varer til kl. 1500 cirka. Gratis. Påmelding til leder@no.slektogdata.no innen 2. februar. 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad