Rettinger og korrigering i bygdebøker

Slektsforskning, finne informasjon i bygdebøker

Rettinger og korrigering i bygdebøker

RETTING OG KORRIGERING

Tekst og bilde: Tore B. L. Erland

Retting og korrigering i bygdebøker

Retting og korrigering i bygdebøker

Når man holder på med slektsforskning, så bruker man ofte bygdebøker til å finne informasjon. Noen ganger opplever man at det står feil i boken eller at det mangler informasjon. Dette er et problem som oppstår i de fleste bygdebøker og noen ganger ligger det et ark inni boken med rettinger, korrigeringer og tilleggsinformasjon til det som står i boken. Andre ganger legges slik informasjon ut på egne nettsider eller man kan få det via utgiver av boken.

Har selv opplevd dette noen ganger og som oftest fant jeg løsningen en annen plass. Noen ganger med litt arbeid og noen ganger med mye arbeid. I tillegg har også andre tatt kontakt med meg for å få hjelp med det samme problemet eller liknende problem.

Har tatt vare på alle løsningene og til slutt i 2017/18 valgte jeg å sette dette i system på noen ark, som kunne være rettinger, korrigeringer og tilleggsinformasjon til noen av de lokale bygdebøkene. Disse arkene ble lagt ut på nettsiden til Slekt og Data Haugaland.

I løpet av de to siste årene har jeg funnet flere feil i bygdebøkene eller ting som jeg har funnet mer informasjon om og et par ganger mye mer informasjon. Det har også vært flere som har tatt kontakt med meg om liknende problemer og som jeg har prøvd å hjelpe. Til slutt hadde jeg mye mer informasjon og opplysninger til arkene, som kan brukes som rettinger, korrigeringer og tilleggsinformasjon til noen av de lokale bygdebøkene. Det har nå blitt 44 sider og dekker bøkene for Skjold, Nedstrand, gamle Tysvær, Førdesfjorden, Vats og Bokn. De oppgraderte arkene ligger nå på nettsiden til Slekt og Data Haugaland. Ta gjerne kontakt hvis man finner feil i bygdebøker.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad