Om Slekt og Data Rogaland

Vi har medlemsmøtene våre i Arkivenes Hus i Stavanger, i tillegg til slektshjelp på Sølvberget Bibliotek i Stavanger og eget lokallag i Egersund. Her tar vi opp ulike tema som hjelper deg å finne røttene dine. Alle er velkomne, uavhengig av erfaring og alder.

Oversiktsbilde over Lysefjorden

Vi hjelper deg å finne røttene dine

Slekt og Data Rogaland viser deg hvor du kan spore opp dine forfedre gjennom et stort utvalg av digitaliserte kilder. Kanskje du kan få svar på hvor dine oldeforeldre kom fra og hva de gjorde? Spørsmålene er mange og svarene kanskje enda flere! Vi har de fleste av våre ulike arrangement i Arkivenes Hus i Stavanger, i tillegg til slektshjelp på Sølvberget Bibliotek i Stavanger.

Lokalhistorie og slekt går hånd i hånd

Vi er også er laget for deg som er interessert i både lokalhistorie og slektshistorie. Hvem var menneskene som bodde i Rogaland før? Hvordan levde de og hvilke hendelser har vært med på å forme dem? Hvorfor kom de hit, og hvor dro de etterpå? Var det den lange kystlinjen og kort sjøfart over til både kjente og ukjente farvann, eller det flate Jærlandskapet som bare lå der og ventet på å bli dyrket opp. Kanskje var det de trygge fjordene og øyene i Ryfylke som lokket mest? Vi ønsker å ta vare på slektshistoriene i fylket og sikre at historiene bringes videre til nye generasjoner. 

Medlemsmøter

Vi arrangerer møter første onsdag i måneden for alle som er interessert i slektsforskning. Her får du faglig påfyll og kan utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. Mange av medlemsmøtene innledes med et foredrag, deretter blir det god tid til å diskutere slektsnøtter og dele slektshistorier over en kopp kaffe. Har du bærbar PC kan du ta den med. 

Møtene er åpne for alle, uavhengig av erfaring, alder og datakunnskaper. Vi anbefaler enda flere å bli med på våre aktiviteter. Det kan gi deg ny kunnskap, inspirasjon og ikke minst hjelp til å komme videre med din slektsforskning. Møtene finner sted i Arkivenes Hus i Stavanger fra klokken 18.00 - 21.00. 

Gratis slektshjelp på Sølvberget

Står du fast, trenger hjelp til å tyde gammel skrift, eller etterlyser en slektning? Vi tilbyr gratis slektshjelp hver mandag på Sølvberget. Hver mandag fra klokken 16.00 til 19.00 kan du få gratis hjelp av våre erfarne slektsforskere. Møtene er åpne for alle.

Brukermøter for deg som bruker RootsMagic

Vi har egne brukergrupper for medlemmer som bruker slektsprogrammet RootsMagic. Gruppene møtes gjerne en gang i måneden for en uformell og hyggelig prat. På møtene kan du dele erfaringer med andre som bruker samme slektsprogram som deg. Her hjelper vi hverandre og blir oppdatert på nyheter og endringer i programmene. Er du ny bruker av programmet, kan du få veiledning på møtene. Følg med på kalenderen for å se når de ulike gruppene har møter.

Medlemmer

Vi har over 600 medlemmer i Rogaland. Det er vi stolte av. Det er også gledelig at nybegynnere blir stadig yngre og flere kvinner søker denne hobbyen enn tidligere.

Ingen krav til gode datakunnskaper

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men du trenger ikke å kunne mye om data for å delta på våre aktiviteter. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan finner relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Historie og formål

Slekt og Data Rogaland ble startet i 1994. Slekt og Data Rogalands formål er å organisere alle som er interessert i person- og slektshistorie og legge til rette for at disse historiene blir funnet, bevart og formidlet. Vi skal fremme slektsforskning og skape forståelse for den verdien slektshistorie har for vår identitet og kulturarv.​

Facebookgrupper

Slekt og Data Rogaland sin Facebookgruppe finnes på denne lenken

Dette skal være en gruppe hvor du kan bidra med bilder og stoff om slektsgransking, kommentarer til det som blir lagt ut.

Innlegg og kommentarer skal være rettet mot dette. Handler det om personer, skal det utelukkende være positiv omtale. Kjadring henvises til personlige sider. Innlegg som inneholder bildemateriale, skal ha med opphavsopplysninger, dvs hvor de sist er hentet fra. Skulle ikke det være kjent, brukes ”eget arkiv”. Kopiering er tillatt.

Brukes bildene videre, skal de merkes: Slekt og Data Rogaland. Innlegg/kommentarer skal ikke være av en karakter som virker støtende eller usømmelige. De skal heller ikke omhandle byoriginaler med kallenavn eller egne navn. Administrator har rett til fjerne slike.

Innlegg/kommentarer får ikke inneholde noen form for politisk eller religiøs karakter. Slike vil bli fjernet av administrator.

Kontakt oss

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Slekt og Data Rogaland!

Slekt og data Rogaland

Slekt og data Rogaland

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Kontaktpersoner

Foto av Oddvar Lilleaas

Oddvar Lilleaas

Leder

leder@ro.slektogdata.no
Foto av Stein Høiland

Stein Høiland

Nestleder og Kasserer

kasserer@ro.slektogdata.no

Torstein Olav Ormøy

Styremedlem og Sekretær

sekretar@ro.slektogdata.no
Foto av Eva Iden

Eva Iden

Styremedlem

styremedlem1@ro.slektogdata.no
Foto av Øystein Blitzner Netland

Øystein Blitzner Netland

Styremedlem

styremedlem3@ro.slektogdata.no
Berit Knoph Bø

Berit Knoph Bø

Styremedlem

styremedlem2@ro.slektogdata.no

Kai Ove Kvåle

Styremedlem

styremedlem5@ro.slektogdata.no
Bilde av Frode Dyrdal

Frode Dyrdal

Styremedlem & Webansvarlig

webmaster@ro.slektogdata.no

Gunnar Borvik

Kildekoordinator

kildereg@ro.slektogdata.no
Foto av Kåre Mehus

Kåre Mehus

Gravminnekoordinator

gravreg@ro.slektogdata.no
John Abrahamsen

John Abrahamsen

Leder Valgkomite

valg1@ro.slektogdata.no

Kurt Selland

DIS treff

distreff@ro.slektogdata.no

Annonse:

banner ad