Nå blir det kurs!

Nå setter vi i gang med kursvirksomhet. Vil du lage slektsbok, vil du lære om DNA i slektsforskning eller er du bare en nybegynner som vil vite litt mer? Nå er sjansen der.

Vil du lage slektsbok? Eller lære om DNA?

1. Det blir nybegynnerkurs (fysisk) i slektsforskning i Vadsø i forbindelse med Slektsforskerdagen 29. okt. Det er et samarbeid mellom Vadsø historielag og Slekt og Data Nord. Dette kan du lese mer om på denne nettsida. Kontakt nestleder@no.slektogdata.no hvis du lurer på noe. Se også hva som ellers hender på Slektsforskerdagen.  

2. Det blir et fysisk DNA-kurs i Tromsø den 8. og 9. november. Kurset er for folk som har tatt DNA-test og ikke vet hvordan de skal bruke dette i sin slektsforskning. Det blir kurs to kveld fra 1800 til 2100 og alle må ha med seg egen pc (laptop). Send e-post til leder@no.slektogdata.no hvis du er interessert.  

3. Slekt og Data Tromsø fortsetter med sitt prosjekt med å lage slektsbok og det blir mulig for nye folk å hive seg på dette. Er du interessert, meld til meg: leder@no.slektogdata.no.

4. Vi hadde stor suksess med nybegynnerkurs i slektsforskning på Teams for et års tid siden og har lyst til å tilby dette igjen. Det blir en kvelds innføring i Digitalarkivet, dvs. kirkebøker og folketellinger samt Slekt og Data sine ressurser. Datoen blir, slik det ser ut nå, 12. januar.  

5. I Nord-Troms (Storslett) planlegger vi et seminar om evakueringen og kilder i slektsforskningen der man kan finne ut hvor ens familie ble av. Dette følges opp dagen etter med nybegynnerkurs og forhåpentligvis oppstart av et prosjekt rundt slektsforskning på kvenske slekter. Seminaret skjer i samarbeid med Nord-Troms museum og Halti kvenkultursenter. Her må vi komme tilbake til tidspunkt. 

Er du interessert i noe av dette, meld meg: leder@no.slektogdata.no.

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad