Meld deg på våre neste webinarer!

Slekt og Data har holdt rundt 70 webinarer til nå, og flere skal det bli. I tillegg til å få kunnskap om ulike temaer, blir du kjent med flere og nye kilder som du kan dra nytte av i slektsforskningen din. Våre neste digitale foredrag handler om Trøndelag, skeivhet og døden.

Slekt og Data holder flere inspirerende webinarer om ulike temaer. Til nå har har det blitt rundt 70 webinarer, som enkelt kan ses i opptak når det passer for deg. De digitale foredragene kan ses enkelt tilgjengelig på datamaskin, mobil, nettbrett osv. Du trenger ikke laste ned noen spesiell programvare for å se disse.

Du må være medlem for å se webinarene, med enkelte unntak. Ikke medlem enda, men har lyst til å bli det? Sjekk ut denne siden for innmelding, og les alle våre medlemsfordeler.

Webinar om skeivhet_toppbilde

2) Kilder til skeiv slektshistorie

8. desember, kl. 11–12
Meld deg på her >>


Skeiv historie har det vært snakket lite om i slektsforskningen. Kanskje har du selv noen i slekten din som åpent eller skjult levde livet som skeiv? 

I dette webinaret skal vi se på:

  • Hvilke kilder finnes til skeiv historie?
  • Hvordan kan vi forstå likekjønnede relasjoner og kjønnsoverskridelser i en fortid da verken vår tids begreper eller forståelsene knyttet til dem eksisterte?
  • Slektsforskere har en unik og inngående kjennskap til personalhistoriske kilder: Hvordan kan dere bidra som en ressurs til fagfeltet skeiv historie?

Foredragsholdere er Tone Hellesund fra Universitetet i Bergen, Runar Jordåen ved Skeivt arkiv fra Universitetet i Bergen og Marthe Glad Munch-Møller ved Norsk lokalhistorisk institutt på Nasjonalbiblioteket.

Webinar om døden_toppbilde

3) Kilder til døden

16. desember, kl. 11–12
Meld deg på her >>


Hva døde oldefaren din av? Hvor finner du graven til bestemor? I de kommunale arkivene finnes det mange kilder til dødsfall.

I dette webinaret vil det vises kilder som finnes i de kommunale arkivene med eksempler fra Oslo.

Foredragsholdere er Johanne Bergkvist og Unn Hovdhaugen fra Oslo byarkiv. Byarkivets tidsskrift, «Tobias», som lanseres senere i høst, har «Livet med døden» som årets tema.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad