God Jul

Da er snart et nytt år gått og jula nærmer seg, og det er tid for hilsener rundt omkring. I år er det plussgrader og vårstemning, men ifølge værmeldingen er det minusgrader og ei lita kvit jul på gang. Men det er fortsatt viktig å sette av nok dager til slektsforskning. Min juletrepynting er allerede unnagjort sammen med barnebarnet som i år er blitt andreklassing. Juletreet inneholder nå de samme julekulene som i fjor.

Slekt og Data Norge har i 2020 hatt 30-årsjubileum og fortsatt slektsforskerarbeidet med full styrke. For å styre unna korona, nedstenging og karantenebestemmelser har vi fått tilgang på stadig flere webseminarer over ulike emner. Landsmøtet ble utsatt til oktober, men ble avholdt på Lillehammer i kontrollerte former. Ellers er det stadig flere muligheter til å møtes digitalt. Vårt medlemsblad har stadig nye spennende temaer, og Hovedkontoret sender stadig ut Nyhetsbrev. Samarbeidet med Arkivverket og Digitalarkivet fortsetter. I 2020 har vår fornying av vårt Gravminneprosjekt blitt presentert. Her er det blitt lagt inn flere fordeler for den som er medlem. Digitalarkivet har også nå i desember kommet ut med tilgang til Folketellingen for 1920. Det meste er scannet, men ikke alt er digitalisert - men det kommer etter hvert. Over hele landet jobbes det i lokale lag og grupper for å fremme interessen for slektsforskningen.

I Nord-Trøndelag har vi lokale grupper med månedlige møter. Vi samarbeider med lokale historielag og jobber med å hjelpe i gang rådville slektsforskere, og det dukker stadig opp nye forskere som søker hjelp. Som et tilbud dras det også i gang Slektskafè på biblioteket enkelte lørdager noen steder. Oversikt over våre aktiviteter kommer her på våre hjemmesider og på oppslag på de lokale bibliotekene. Koronaen gjør at møtetider og avtaler KAN bli endret på kort tid, men dette vil bli oppdatert på våre hjemmesider. Det er i 2020 blitt registrert ny Slekt og Data -gruppe i Ytre Namdal. Møteplan og opplegg for 2021 kommer etter hvert på våre hjemmesider.

Til alle våre medlemmer og hjemmesidelesere:
Takk for innsatsen i 2020, og et hjertelig ønske om videre slektsstudier og støtte til og fra Slekt og Data i det nye året som kommer!! Følg med på møtekalenderen og bruk de lokale slektsgruppene aktivt.


Alle våre medlemmer og lesere ønskes herved en riktig GOD JUL for 2020 og et GODT NYTT SLEKTSFORSKERÅR i 2021!


Hilsen fra
Per Herstad
Leder Slekt og Data Nord-Trøndelag

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad