Finner du dine slektninger i disse organisasjonsarkivene?

Arkivene etter lokale organisasjoner kan være en svært god kilde til informasjon om personer. Her finner du en fylkesvis oversikt over flere tusen av disse arkivene.

Illustrasjonsfoto arkivmateriale

Fra møtereferater til medlemslister

I de lokale organisasjonsarkivene kan du finne alt fra møtereferater til medlemslister til mye annen informasjon. Gjennom disse arkivene kan du komme nærmere dine slektninger og finne ut mer om hva de engasjerte seg i. 

Frivillige organisasjoner, fagforeninger, religiøse samfunn og partier

Da vi plukket ut arkivene tok vi utgangspunkt i en ganske bred definisjon av ordet "organisasjon". Her finner du derfor alt fra frivillige lokale organisasjoner/lag/foreninger og fagforeninger til religiøse samfunn og lokalavdelingen til politiske partier. Med mer. Noen lokale økonomiske aktører, som samvirker, og legater også tatt med.

Inndelingen i fylker er basert på arkivenes egen sortering. Noen organisasjoner hadde sin virksomhet i flere fylker, og du vil derfor finne dem i flere oversikter. Merk også at Svalbard har fått en egen side.

Slik bruker du oversikten

Når du har gått inn på et bestemt fylke og trykker på navnet til en organisasjon vil du komme inn på siden den har i Arkivportalen. Der står det ofte en kort beskrivelse av organisasjonen, samt en oversikt over hva arkivet inneholder og om det er åpent for innsyn eller ikke. Mesteparten av arkivene må du på et fysisk arkiv for å kikke i. Men ved hjelp av Arkivportalen kan du lettere se om det er verdt å ta turen for å kikke på et bestemt arkiv. Om du lurer på hvordan du finner frem på Arkivportalen har vi laget en guide til denne tjenesten

Trykk på fylkene for å få opp arkivene for området

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad