Ett år etter - mer knyttet til røttene og Norge

For ett år siden skrev Roger Rasch Larsen om Allison Keers-Sanchez fra Illinois som fikk hjelp av Slekt og Data Ålesund, da ho lette etter slektninger. Dette skrev ho i etterkant av besøket.

Sophia Keers-Sanches, Allison Keers-Sanchez, Ole Jønsson og Ben Sanchez. Foto: Roger R Larsen

Til Slekt og Data Ålesund

Jeg vil virkelig takke dere for at dere møtte oss i fjor og for all deres hjelp. Jeg ønsket også å fortelle dere at vi møtte flere andre slektninger lørdag 8. juni. Vi ble kontaktet av Janne Stavseth, som stammer fra min oldemors fetter. Janne Stavseth og datteren Marianne kjørte oss rundt på Valderøya (til en hule og en strand). Så dro vi til Janne for å spise lunsj og senere kake da andre slektninger også møtte oss. Vi møtte søsteren til Janne og søskenbarna. Jeg var i stand til å lære litt familiehistorie, men mest av alt behandlet de oss som familie. Jeg følte at vi var familie og ikke bare fjerne slektninger som møtes for første gang. Alle var så hyggelige og imøtekommende.

Allison og hennes nye sunnmørsfamilie

Allison og hennes nye sunnmørsfamilie. Foto: Ben Sanchez

 

Fant gren av eget slektstre

Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre opplevelse enn jeg hadde i Aalesund. Rune, Anne, og Roger hadde gjort så mye research og brukt så mye av sin egen tid på å hjelpe meg med å finne en gren av mitt slektstre som hadde gått tapt for meg. Jeg er så takknemlig for tiden og vennligheten dere alle har gitt oss. Janne og familien hennes var like imøtekommende og snille. Å møte dem fikk meg til å føle meg mer knyttet til Norge og røttene mine. Vi har holdt kontakt via Facebook og håper å besøke Aalesund og Valderøya snart igjen. Mariannes 16 år gamle datter, Julia, har til og med Facetimet med datteren min siden den gang. Det er veldig søtt.

Hjertelig takk,

Allison

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad