Digitalt møte

Tema Hulmål, mål, vekt, valuta, samt branntakstprotokoller

9. mars 2021, klokka 18:30

Arrangementstype:Webinar - nettmøte
Sted:Digitalt via Zoom
Arrangør:Slekt og Data Buskerud
Påmeldingsfrist:
Påmeldingsinfo:
Kontaktperson:
Pris:Gratis

Tema for møtet er Hulmål, mål, vekt, valuta etc, og vi er så heldige å få digitalt besøk av Johnny Lyngstad Vi får eksempler fra kildene, og får vite hvordan vi regner ut hva en ting koster. Dersom en ting veier 4 bismerpund 12 mark a 5 ort pr. pund. Hvor mye må du da betale i riksdaler, ort og skilling?

Hvem er Johnny Lyngstad?
Johnny er en særdeles aktiv kar som bor i Eide kommune på Nordmøre. Han er nå pensjonist, men har arbeidet i flere tiår på kulturkontoret i kommunen. Johnny har hittil gitt ut 7 bind av gårds- og slektshistorien for hjemkommunen. I bygda har han ledet mange bygdevandringer, og holdt en rekke historiske foredrag for bygdefolket, utlendinger, lærere, skoleklasser osv. Helt siden 1980-tallet har han årvisst holdt kurs i tyding av gotisk skrift. Han har i mange år vært medlem av landstyret i Slekt og Data, leder i Slekt og Data Møre og Romsdal, samt leder i Eide historielag.

Møtet er digitalt via Zoom. Påloggingsinfo sendes til medlemmene på mail. Ta kontakt hvis du trenger hjelp med påloggingen.

Annonse:

banner ad