Deling av kunnskap og erfaring

Over 90 dyktige og driftige tillitsvalgte fra distriktslag over hele landet var samlet til Tillitsvalgtkonferansen i april 2019. 

Foto: Slekt og Data 2019

Frivillighet og dugnadsinnsats

Alt arbeid i distriktslagene er basert på frivillighet og dugnadsinnsats. Først helg i april var over 90 av våre dyktige tillitsvalgte samlet på Gardermoen. Årlig arrangeres det cirka tusen ulike kurs, møter og foredrag over hele landet. Målet med Tillitsvalgtkonferansen er å dele kompetanse, ideer og erfaringer på tvers av lagene slik at vi kan gi et enda bedre tilbud til våre 11 tusen medlemmer. 

Lørdagens tema var organisasjonsutvikling. I tillegg ble det gitt en status om hva styret sentralt arbeider med for tiden. Blant annet skal Slekt og Data nå i gang med modernisering av både Slektsforum og Gravminnebasen. 

Søndagen startet med besøk av fagdirektør i Arkivverket Anette Clausen som gav en oppsummering over hva som skjer i Arkivverket for øyeblikket. Noe av det hun tok opp var blant annet transkribering av kirkebøker, utkast til ny arkivlov, og folketellingen 1920. Resten av dagen ble brukt til faglig påfyll om DNA i slektsforskning. Har du lyst til å lese mer om dette temaet, kan du ta en titt på denne artikkelen som vi har skrevet tidligere. 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad