Slekt og Data 2_2023_Jernbane_forside

Slekt og Data 2-2023 - jernbane (PDF)

129.00 kr

Nedlastbare produkt

Gå til kassen

Kilder til jernbaneslekt

Norges Statsbaner, kjent som NSB og nå Vy, var i en lengre periode blant de største arbeidsgiverne i Norge. Dermed var det ikke bare lokomotivførere, konduktører og stasjonsmestere som jobbet der, men også renholdere, telegrafister og snekkere, for å nevne noen. I tillegg var det svært mange anleggsarbeidere som reiste fra anlegg til anlegg under byggingen av nye strekninger.

Muligheten kan derfor være stor for at du har noen bakover i slekten som var involvert i jernbanen på et eller annet vis.

I denne utgaven av medlemsbladet ønsker vi å rette fokus på våre forfedre som jobbet ved jernbanen, om de var ansatt eller innleid. Hvilke kilder kan brukes for å spore deres aktive jernbaneliv? Hvordan var forholdene for anleggsarbeiderne og deres familier? Hvor finner vi kvinnene på denne mannsdominerte arbeidsplassen? Hvordan var dagliglivet for de som hadde de ulike yrkene? Dette er noe av det du kan lese mer om i denne utgaven.

Prisen er 129 kroner for ikke-medlemmer. Bladet lastes ned som en digital utgave i PDF. (Er du ikke medlem, og ønsker heller å lese bladet i fysisk utgave? Gå til denne siden for kjøp.)

Medlemmer kan logge seg inn og laste ned bladet fra denne siden.