Bli medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere

Er du interessert i slektsforskning og har lyst til å lære mer om hvordan du kan finne dine røtter? Som medlem i Slekt og Data får du hjelp og kunnskap som gjør deg i stand til å begynne en spennende reise i din egen historie.

Per Mæhlum/Domkirkeodden

Ja, jeg vil bli medlem!

Et medlemskap i Slekt og Data koster 550 kroner for ett år. 

Til innmeldingsskjema

Medlemsfordeler

  • Full tilgang til alt innhold på nettsidene våre.
  • Fire årlige utgaver av medlemsbladet Slekt og Data.
  • Mulighet til å delta på medlemsmøter, foredrag og kurs.
  • Nyhetsbrev med tips og råd. 

Alle med hovedmedlemskap får medlemsbladet tilsendt i posten. Husstandsmedlemmer og ungdom- og studentmedlemmer (under 30 år) får tilgang til medlemsbladet digitalt. Medlemskontingenten gjelder fra datoen du melder deg inn og ett år frem i tid. 

Gode grunner for å bli medlem:

Kunnskap, tips og råd

Når du starter med slektsforskning vil du trolig bli overrasket over hvor lett det kan være, men du vil også oppdage at det ikke er mulig å finne alt. Mye informasjonen kan finnes, men kanskje ikke der du forventer, og kanskje ikke gjengitt akkurat slik du trodde. Som medlem lærer du hvor og hvordan du kan søke i kilder, hvordan du skal systematisere og kvalitetssikre det du finner, og ikke minst får du inspirasjon til å fortsette en spennende reise i din egen historie.

Faglig fellesskap lokalt og digitalt

Som medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere, blir du en del av et faglig fellesskap med over ti tusen andre som deler din interesse for slekts- og familiehistorie, og som kan hjelpe deg videre i jakten på å finne dine røtter. Alle medlemmer blir tilknyttet et valgfritt distriktslag. I tillegg finnes også mange lokale grupper hvor du kan delta.

To damer som hjelper medlemmer i Slekt og Data

Få tips og råd fra våre erfarne slektsforskere

Kurs, foredrag og aktiviteter der du bor

Distrikts- og lokallagene våre arranger en rekke ulike kurs, foredrag og medlemsmøter over hele landet. Her kan du både få faglig påfyll, hjelp til slektsforskningen din, og utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. 

Kurs

Lær mer og møt andre som også er interessert i slektsforskning

Antall og type arrangement kan variere i de ulike lagene. Følg med på kalenderen så får du vite hva som skjer når og hvor. Kanskje skjer det også noe spennende i nabofylket som kan være interessant akkurat for deg? 

Medlemsblad fire ganger i året

Slekt og Data er medlemsbladet vårt, og kommer ut fire ganger i året.

Forsider av medlemsbladet Slekt og Data

Eksempler på tema i medlemsbladene. Tidligere numre blir også tilgjengelig for alle nye medlemmer.

Bladet gir god kunnskap og inspirasjon om relevante tema innen slektsforskning og er et blad for og om medlemmene. Alle medlemmer får tilgang til å laste ned tidligere numre av bladet.

Artikler i bladet Slekt og Data

Eksempler på artikler i medlemsbladene

Lokale medlemsblad

Flere lokallag lager egne blader som alle medlemmer får tilgang til. Bladene har lokale saker og kilder som kan være relevante for alle som har slekt i det aktuelle området.

Full tilgang til nettsiden vår

Nettsiden vår inneholder nyttige artikler, fagstoff, databaser, lenkesamlinger og samtaleforum. Her finner både nybegynnere og erfarne slektsforskere nyttige tips og råd. Ikke minst kan du kontakte og dele informasjon med andre slektsforskere som kanskje forsker på det samme som deg.

Nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig nyhetsbrev på e-post med nyttige tips og nyheter.

Eksempler på nyhetsbrev fra Slekt og Data

Eksempler på nyhetsbrev.

Gratis medlemskap i vår søsterorganisasjon i Danmark

Som medlem i Slekt og Data får du også mulighet til gratis medlemskap i Slægt og Data i Danmark. Dette innebærer fulle medlemsrettigheter og fordeler for alle betalende medlemmer i begge land, bortsett fra tilsendt medlemsblad. Dette kan du få tilsendt elektronisk. For å få tilgang til Slægt og Data i Danmark gjør du følgende:

  1. Du kan registrere deg i forumet på denne siden.
  2. Om du ønsker å få tilsendt medlemsbladet kan du sende en e-post til Ekspedisjonen. Der opplyser du medlemsnummeret du har her i Norge. Du vil så få bladet elektronisk.

Bilde av dame som hjelper en annen med slektsforskning

Vi har mange hyggelige slektsforskere som kan hjelpe deg å finne dine røtter.

Gå til innmeldingsskjemaet.

Ofte stilte spørsmål

Medlemskap i Slekt og Data koster 550 kroner og varer ut inneværende år.

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men ikke bekymre deg for at du må kunne mye om data for å bli medlem. Det er ikke tilfelle. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan søke og finne relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Kontaktpersoner

Anne Schiøtz

Anne Schiøtz

Generalsekretær

generalsekretar@slektogdata.no

Annonse:

banner ad